
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kostkę160 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
jajko dokładnie umyte1
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego (ok. 60 g)4 łyżki
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367.5 kcal /
1537.7 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
39.1 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
557.7 mg