Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowe ślimaczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
80 g mleka w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
35 g cukru
-
210 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko
-
20 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
Nadzienie z rabarbaru
-
25 g migdałów, ze skórką
-
170 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
-
25 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Lukier
-
35 g cukru pudru
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
58.8 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
987 kJ /
235.9 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min