Urządzenia i Akcesoria
Galette z borówkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
70 g cukru
-
350 - 400 g mąki pszennej
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
Nadzienie z borówek
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła
-
20 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania
-
500 g borówek amerykańskich
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
12.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
2136.3 kJ /
510.3 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Węglowodany
58.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Jabłka pod kruszonką
55 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min