
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 70 g cukru
- 350 - 400 g mąki pszennej
- 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
Nadzienie z borówek
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 g masła
- 20 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g borówek amerykańskich
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 510.3 kcal / 2136.3 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Sód
- 12.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 godz. 30 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min