
Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa galette z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
ziaren orkiszu240 g
-
cukru115 g
-
masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki125 g
-
wody zimnej25 g
-
soli1 szczypta
-
rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki500 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
bułki tartej1 łyżka
-
jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta1
-
migdałów, w płatkach2 - 3 łyżki
-
cukru pudru1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
960 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska