Orkiszowa galette z rabarbarem
TM6 TM5

Orkiszowa galette z rabarbarem

4.8 (213 ocen)

Składniki

  • 240 g ziaren orkiszu
  • 115 g cukru
  • 125 g masła, niesolonego, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 25 g wody, zimnej
  • 1 szczypta soli
  • 500 g rabarbaru, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
  • 2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
  • 1 łyżka cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
960 kJ / 229 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
29.9 g
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy