Orkiszowa galette z rabarbarem

Orkiszowa galette z rabarbarem

4.8 215 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • ziaren orkiszu
    240 g
  • cukru
    115 g
  • masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • wody zimnej
    25 g
  • soli
    1 szczypta
  • rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
    500 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
  • bułki tartej
    1 łyżka
  • jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
    1
  • migdałów, w płatkach
    2 - 3 łyżki
  • cukru pudru
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 960 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...