
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g ziaren orkiszu
- 115 g cukru
- 125 g masła, niesolonego, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 25 g wody, zimnej
- 1 szczypta soli
- 500 g rabarbaru, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
- 2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
- 1 łyżka cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 960 kJ / 229 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jabłka pod kruszonką
55min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3h 20 min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 Std. 50 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1 godz. 20 min