Orkiszowa galette z rabarbarem

Orkiszowa galette z rabarbarem

4.8 227 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • 240 g ziaren orkiszu
  • 115 g cukru
  • 125 g masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 25 g wody zimnej
  • 1 szczypta soli
  • 500 g rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
  • 2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
  • 1 łyżka cukru pudru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 960 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...