
Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa galette z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
240 g ziaren orkiszu
-
115 g cukru
-
125 g masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
-
25 g wody zimnej
-
1 szczypta soli
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
-
2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżka cukru pudru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
960 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska