
Urządzenia i Akcesoria
Buchty z powidłami śliwkowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
mleka225 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy135 g
-
żółtka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu410 g
-
soli1 szczypta
-
skórki otartej z cytryny bez białych błonek1 łyżeczka
-
powideł śliwkowych (ok. 180 g)12 łyżeczek
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
258.4 kcal /
1081.3 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
25.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska