
Urządzenia i Akcesoria
Buchty z powidłami śliwkowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
225 g mleka
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g cukru
-
1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
135 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
2 żółtka
-
410 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny bez białych błonek
-
12 łyżeczek powideł śliwkowych (ok. 180 g)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
258.4 kcal /
1081.3 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
25.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Małpi chlebek
3 godz.
Kringel
2 godz. 40 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.