Sernik z rabarbarem
TM6 TM5

Sernik z rabarbarem

4.7 ( 342 oceny )

Składniki

Kruche ciasto

  • 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 20 g cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa sernikowa

  • 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 210 g cukru
  • 3 jajka
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
    lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
  • 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 500 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
396 kcal / 1658 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy