Urządzenia i Akcesoria
Sernik z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
-
250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
-
210 g cukru
-
3 jajka
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
500 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1658 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 godz. 30 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min