Sernik z rabarbarem
TM5 TM6

Sernik z rabarbarem

4.7 (56 ocen)

Składniki

Kruche ciasto

  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 20 g cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa sernikowa

  • 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 210 g cukru
  • 3 jajka
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
    lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
  • 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1658 kJ / 396 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie