
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 396 kcal / 1658 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 1.3 g