![Tarta z rabarbarem i bezą Tarta z rabarbarem i bezą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/717B40FD-EF42-482A-88C5-7C31F07C916B/Derivates/d49f32eb5b6221f10c8817e91b029ccf4e88f6b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 szczypty soli
- 800 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1055.8 kJ / 252.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Eton Mess z rabarbarem
2h 5 min
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Mus rabarbarowy
55 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Rabarbarowe ślimaczki
2 Std.
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min