Tarta z rabarbarem i bezą

Tarta z rabarbarem i bezą

4.5 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • 250 g cukru
  • 4 jajka
  • 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 szczypty soli
  • 800 g rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252.2 kcal / 1055.8 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...