Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 szczypty soli
- 800 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1055.8 kJ / 252.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Galette z borówkami
1h 25min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30min
Pavlova z truskawkami
8h 45min