
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z rabarbarem i bezą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
cukru250 g
-
jajka4
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu270 g
-
soli2 szczypty
-
rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252.2 kcal /
1055.8 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska