Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
50 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
250 g mleka
-
100 g cukru
-
3 łyżeczki suchych drożdży30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
520 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia miski
Drożdżówki
-
350 - 360 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
26.4 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1050.8 kJ /
251.2 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malinianki
2 godz. 50 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 godz. 35 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min