
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
mąki pszennej50 g
-
cukru50 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki40 g
Ciasto
-
mleka250 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu520 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
olej do natłuszczenia miski
Drożdżówki
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół350 - 360 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
251.2 kcal /
1050.8 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
26.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Malinianki
2 godz. 50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min