
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
14 sztuk
Składniki
Kruszonka i rabarbar
-
mąki pszennej50 g
-
cukru50 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki40 g
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
Ciasto
-
mleka250 g
-
cukru70 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu520 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski80 g
-
soli1 szczypta
Masa z ricotty
-
sera ricotta odsączonego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki (patrz wariant)250 g
-
jajko1
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
318.9 kcal /
1334.1 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
45.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
50 mg