
Urządzenia i Akcesoria
Jagodzianki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
żółtka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
-
oleju rzepakowego do natłuszczenia miski1 łyżka
Nadzienie
-
jagód, świeżych320 - 340 g
-
cukru30 g
-
skrobi ziemniaczanej25 g
Lukier
-
cukru200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 - 50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
276.1 kcal /
1155.3 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
20.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Malinianki
2 godz. 50 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Rogaliki z marmoladą
50 min