Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    40 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    350 g
  • grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
    15 g
  • wody
    1000 g
  • majeranku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147 kcal / 615.1 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 470.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...