
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki40 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę350 g
-
grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków15 g
-
wody1000 g
-
majeranku, suszonego¾ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147 kcal /
615.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
470.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska