
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
masła klarowanego20 g
-
kostek boczku100 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
kminku1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki400 g
-
wody700 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
octu1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu plus 6 łyżek do dekoracji50 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekane, do dekoracji4 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168.9 kcal /
706.8 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
544.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Kapuśniak
50 min