
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa ziemniaczana
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 - 80 g kostek boczku
-
100 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
650 - 700 g ziemniaków w tym 250 g pokrojonych na kawałki i 400-500 pokrojonych w 2 cm kostkę
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminku, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1000 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka octu
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
gałka muszkatołowa, mielona do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215.2 kcal /
900.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
382.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska