
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
Obieranie ziemniaków
-
wody600 g
-
oleju o neutralnym smaku1 łyżeczka
-
ziemniaków, mączystych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)700 g
Zupa ziemniaczana curry
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
kostek boczku (opcjonalnie)150 - 200 g
-
curry, mielonego1 łyżka
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
musztardy Dijon1 łyżka
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego (opcjonalnie)3
-
majeranku, suszonego1 - 2 łyżeczki
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji60 - 80 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
-
pieczywo (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
1644.3 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
26.5 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
310.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska