Kapuśniak z młodej kapusty
TM5 TM6

Kapuśniak z młodej kapusty

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 350 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 70 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki, pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
522.5 kJ / 124.8 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcz
14.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie