
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak z młodej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
-
350 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.1 kcal /
615.5 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
830.4 mg