Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak z młodej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
-
350 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
830.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
615.5 kJ /
147.1 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa botwinka
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min