
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki25 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki25 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę70 g
-
masła40 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 5 mm plastry180 g
-
wody750 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
-
jajka dokładnie umyte4
-
mąki pszennej20 g
-
zalewy z kiszonych ogórków120 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej75 g
-
mleka30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518 kcal /
2167.2 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
36.6 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Sód
1353.7 mg