Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
TM6 TM5

Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków

4.9 (2.7K ocen)

Składniki

  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 40 g masła
  • 180 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 750 g wody
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 4 jajka, dokładnie umyte
  • 20 g mąki pszennej
  • 120 g zalewy z kiszonych ogórków
  • 75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 30 g mleka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2167.2 kJ / 518 kcal
Białko
17.7 g
Węglowodany
29.8 g
Tłuszcz
36.6 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1353.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy