Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków

Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków

4.9 3.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    25 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    25 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    70 g
  • masła
    40 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
    180 g
  • wody
    750 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    400 g
  • jajka dokładnie umyte
    4
  • mąki pszennej
    20 g
  • zalewy z kiszonych ogórków
    120 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
    75 g
  • mleka
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518 kcal / 2167.2 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 36.6 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 1353.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...