Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

Mizza (pizza na mięsnym spodzie)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
3 porcje

Składniki

  • masło miękkie, do natłuszczenia formy
  • 20 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 95 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 380 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 20 g bułki tartej
  • 1 ½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
  • ⅔ łyżeczki soli
  • ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ¾ łyżki oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki oregano, suszonego
  • 25 - 30 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 75 - 90 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
    75 - 90 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 60 - 75 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżych do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1004.9 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 1887.1 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...