Urządzenia i Akcesoria
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
3 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia formy
-
20 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
95 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
380 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
20 g bułki tartej
-
1 ½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
⅔ łyżeczki soli
-
⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¾ łyżki oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
25 - 30 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
75 - 90 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski75 - 90 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
60 - 75 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
6 - 8 liści bazylii, świeżych do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1004.9 mg
Białko
43.6 g
Kalorie
1887.1 kJ /
451 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Suflet z boczku i jajek
40min
Wołowina z pieczarkami
30min
Majonez curry
10min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1h 20min
Schab z kiszoną kapustą
50min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Potrawka z wołowiną i papryką
55min
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Klopsiki z serem feta
30min
Frittata niskowęglowodanowa
40min