
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 450 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 15 g oleju rzepakowego
- 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 30 g serka kremowego, śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 20 - 30 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy z papryką
1hod. 25min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Wołowina w czerwonym winie
2sa 10 dk
Boeuf Stroganow
1h
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1sa 50 dk
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20 min