Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 450 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 15 g oleju rzepakowego
- 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 30 g serka kremowego, śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 20 - 30 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1097 kJ / 262 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Boeuf Stroganow
1 Std.
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min