![Wołowina z pieczarkami Wołowina z pieczarkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABE781E2-F0DE-4465-9F7C-C264EC304371/Derivates/6ede3653-a73a-441a-8f62-de02b8b1618c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 15 g oleju rzepakowego
- 500 g polędwicy wołowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 30 g serka kremowego śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 20 - 30 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 262 kcal / 1097 kJ
- Białko
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Błonnik
- 3 g