Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżka bułki tartej
- 200 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 230 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55min
Karbonatki
30 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Sałatka curry z kurczakiem i ananasem
1 godz.
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.