Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżka bułki tartej
- 200 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 230 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 Std.
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 Min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1u. 30min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min