Schab z kiszoną kapustą

Schab z kiszoną kapustą

4.0 810 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 700 g schabu wieprzowego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 250 g pieczarek pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 150 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g mąki pszennej
  • 60 g przecieru pomidorowego
    60 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 200 g śmietany
  • 25 g whisky
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 1 łyżka tymianku, świeżego
  • chleb pokrojony na kromki, ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 417.7 kcal / 1748.7 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 1009 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...