
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 700 g schabu wieprzowego pokrojonego na 2 cm kawałki
- 250 g kapusty kiszonej
- 250 g pieczarek pokrojonych na 2 cm kawałki
- 150 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 20 g mąki pszennej
-
60
g przecieru pomidorowego
lub 60 g przecieru pomidorowego, typu passata - 200 g śmietany
- 25 g whisky
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g musztardy francuskiej
- 1 łyżka tymianku, świeżego
- chleb pokrojony na kromki, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 417.7 kcal / 1748.7 kJ
- Białko
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Sód
- 1009 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Schab duszony w sosie
50 min