
Urządzenia i Akcesoria
Schab z kiszoną kapustą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
700 g schabu wieprzowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
250 g kapusty kiszonej
-
250 g pieczarek pokrojonych na 2 cm kawałki
-
150 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g mąki pszennej
-
60 g przecieru pomidorowego
-
200 g śmietany
-
25 g whisky
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g musztardy francuskiej
-
1 łyżka tymianku, świeżego
-
chleb pokrojony na kromki, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
417.7 kcal /
1748.7 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
27.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
1009 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska