Schab z kiszoną kapustą

Schab z kiszoną kapustą

4.0 802 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • schabu wieprzowego pokrojonego na 2 cm kawałki
    700 g
  • kapusty kiszonej
    250 g
  • pieczarek pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • wody
    150 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mąki pszennej
    20 g
  • przecieru pomidorowego
    60 g
    60 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • śmietany
    200 g
  • whisky
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • musztardy francuskiej
    20 g
  • tymianku, świeżego
    1 łyżka
  • chleb pokrojony na kromki, ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 417.7 kcal / 1748.7 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 1009 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...