Urządzenia i Akcesoria
Schab z kiszoną kapustą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
700 g schabu wieprzowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
250 g kapusty kiszonej
-
250 g pieczarek pokrojonych na 2 cm kawałki
-
150 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g mąki pszennej
-
60 g przecieru pomidorowego, typu passata60 g przecieru pomidorowego
-
200 g śmietany
-
25 g whisky
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g musztardy francuskiej
-
1 łyżka tymianku, świeżego
-
chleb pokrojony na kromki, ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1009 mg
Białko
32.8 g
Kalorie
1748.7 kJ /
417.7 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
27.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Schab duszony w sosie
50 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min