Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g bułki, suchej podzielonej na kawałki
-
240 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki czerwonego octu winnego (opcjonalnie)
-
150 - 200 g białego wina, wytrawnego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g wody
-
400 g mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski
-
300 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
-
tymianek, suszony do posypania
-
bułka tarta do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.8 g
Kalorie
1292 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą i ryżem
45 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min