Zapiekanka z wołowiny z warzywami
TM5 TM6

Zapiekanka z wołowiny z warzywami

2.7 (24 oceny)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g bułki, czerstwej
  • 240 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g bakłażana, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego (opcjonalnie)
  • 150 - 200 g białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g wody
  • 400 g mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski
  • 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego, do posypania zapiekanki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1292 kJ / 308 kcal
Białko
28.8 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy