Zapiekanka z wołowiny z warzywami

Zapiekanka z wołowiny z warzywami

2.8 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 50 g bułki, suchej podzielonej na kawałki
  • 240 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego (opcjonalnie)
  • 150 - 200 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g wody
  • 400 g mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski
  • 300 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
  • tymianek, suszony do posypania
  • bułka tarta do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308 kcal / 1292 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...