Zapiekanka z wołowiny z warzywami

Zapiekanka z wołowiny z warzywami

2.8 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • bułki, suchej podzielonej na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    240 g
  • bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwonego octu winnego (opcjonalnie)
    2 łyżki
  • białego wina, wytrawnego
    150 - 200 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    150 g
  • mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski
    400 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
    300 g
  • tymianek, suszony do posypania
  • bułka tarta do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308 kcal / 1292 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...