
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
bułki, suchej podzielonej na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki240 g
-
bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonego octu winnego (opcjonalnie)2 łyżki
-
białego wina, wytrawnego150 - 200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody150 g
-
mięsa wołowego gulaszowego, ugotowanego, pokrojonego w 1 cm paski400 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry300 g
-
tymianek, suszony do posypania
-
bułka tarta do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308 kcal /
1292 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska