Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z wołowiną i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
450 g papryki mieszanej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżka cukru
-
1 ząbek czosnku
-
500 g przecieru pomidorowego typu passata
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1072.9 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2592.4 kJ /
619.6 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min