
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g papryki mieszanej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oleju
- 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżka cukru
- 1 ząbek czosnku
- 500 g przecieru pomidorowego typu passata
- 200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 700 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 619.6 kcal / 2592.4 kJ
- Białko
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 1072.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min