Wołowina na ostro z fetą cytrynową

Wołowina na ostro z fetą cytrynową

3.8 169 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Cytrynowa feta
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    10 - 15 g
  • sera feta pokrojonego na 2 cm kawałki
    200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Wołowina
  • ząbków czosnku
    5
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojoną na kawałki
    ½ - 1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    2 łyżki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • nasion kolendry mielonych
    1 łyżeczka
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego
    50 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżka
  • udźca wołowego, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    1000 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    280 g
  • kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 736 kcal / 3095 kJ
Białko 67.8 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...