Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

4.5 60 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 120 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 260 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 - 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ¾ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 550 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1000 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 516.4 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 1037 kJ / 247.9 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 35.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...