Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur

Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur

4.3 487 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g masła
  • 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 30 g ryżu białego
  • 20 g kaszy bulgur
  • 2 łyżki mięty, suszonej
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1470 g wody w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
  • 1 cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397 kcal / 1660 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...