
Urządzenia i Akcesoria
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
masła30 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
ryżu białego30 g
-
kaszy bulgur20 g
-
mięty, suszonej2 łyżki
-
soli1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
wody w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)1470 g
-
cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
397 kcal /
1660 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min