Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur

Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur

4.2 469 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • masła
    30 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    200 g
  • ryżu białego
    30 g
  • kaszy bulgur
    20 g
  • mięty, suszonej
    2 łyżki
  • soli
    1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ¼ łyżeczki
  • wody w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
    1470 g
  • cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397 kcal / 1660 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...