Urządzenia i Akcesoria
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
30 g masła
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
30 g ryżu białego
-
20 g kaszy bulgur
-
2 łyżki mięty, suszonej
-
1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1470 g wody w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1660 kJ /
397 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min