Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem

Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem

4.7 1.6K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 150 - 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
    200 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 304.5 kcal / 1274.7 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 963.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...