
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
150 - 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
304.5 kcal /
1274.7 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
963.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska