
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)150 - 200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)400 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki200 g
-
liść laurowy, suszony1
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżki
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)480 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
304.5 kcal /
1274.7 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
963.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska