Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
TM6 TM5

Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem

4.8 (275 ocen)

Składniki

  • 150 - 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g batatów, pokrojonych na 2 cm kawałki
    lub 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
    lub 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 480 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1274.7 kJ / 304.5 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
35.5 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
10.1 g
Sód
963.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy