Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem

Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem

4.7 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
    150 - 200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    400 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
    200 g
    200 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżki
    2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)
    480 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 304.5 kcal / 1274.7 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 963.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...