Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 ½ łyżeczki curry, mielonego
-
20 g oleju
-
300 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
900 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu, do dekoracjiśmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
619.6 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
811.8 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min