
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
curry, mielonego1 ½ łyżeczki
-
oleju20 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
wody900 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194 kcal /
811.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
619.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska