Urządzenia i Akcesoria
Barszcz wegetariański
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 110 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka białego octu winnego
-
200 g włoszczyzny np. selera, marchewki, pora, pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju rzepakowego
-
400 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych w 1 cm kostkę
-
800 g wody
-
1 ½ kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ czubatej łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki kminku
-
1 szczypta goździka, mielonego
-
¼ - ¾ łyżeczki miodu
-
½ łyżeczki soli ziołowej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
140 g pomidora pokrojonego w ćwiartki
-
6 łyżek kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
646 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona zupa minestrone
40 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Egejska zupa warzywna
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Kapuśniak
50 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min