
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz wegetariański
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 - 110 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
białego octu winnego1 łyżka
-
włoszczyzny np. selera, marchewki, pora, pokrojonej na kawałki200 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych w 1 cm kostkę400 g
-
wody800 g
-
koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ czubatej łyżeczki
-
kminku½ łyżeczki
-
goździka, mielonego1 szczypta
-
miodu¼ - ¾ łyżeczki
-
soli ziołowej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
pomidora pokrojonego w ćwiartki140 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu do dekoracji6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
155 kcal /
646 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska