Barszcz wegetariański

Barszcz wegetariański

4.5 667 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 - 110 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • włoszczyzny np. selera, marchewki, pora, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych w 1 cm kostkę
    400 g
  • wody
    800 g
  • koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ czubatej łyżeczki
    1 ½ kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • kminku
    ½ łyżeczki
  • goździka, mielonego
    1 szczypta
  • miodu
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • soli ziołowej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pomidora pokrojonego w ćwiartki
    140 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu do dekoracji
    6 łyżek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 155 kcal / 646 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...