
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z soczewicy z kiełbasą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej150 g
-
wody1200 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki120 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
białego octu winnego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM3 łyżeczki
-
kiełbasy pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347.5 kcal /
1453.8 kJ
Białko
18.9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 godz. 25 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Kartoflanka
55 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa grochowa
1 godz.