Zupa z soczewicy z kiełbasą

Zupa z soczewicy z kiełbasą

4.6 194 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 1200 g wody
  • 120 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18.9 g
Kalorie 1453.8 kJ / 347.5 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...