Zupa z soczewicy z kiełbasą

Zupa z soczewicy z kiełbasą

4.6 188 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • zielonej soczewicy, suszonej
    150 g
  • wody
    1200 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    120 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    3 łyżeczki
    3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • kiełbasy pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 347.5 kcal / 1453.8 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...