
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz soczewicowo-dyniowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
marchewki pokrojonej w plastry200 g
-
soli½ łyżeczki
-
curry, mielone mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej pod bieżącą wodą200 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
959 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska