Gulasz soczewicowo-dyniowy

Gulasz soczewicowo-dyniowy

4.6 176 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    300 g
  • marchewki pokrojonej w plastry
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • curry, mielone mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej pod bieżącą wodą
    200 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 959 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...