
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej180 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm w kostkę250 g
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 cm kostkę1
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry90 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
chili, suszonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
-
cytryna ekologiczna, pokrojona w ósemki1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
206 kcal /
863 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
547 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska