Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
TM6 TM5

Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą

4.6 (825 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 400 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej (opcjonalnie)
  • 700 g pomidorów, dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1865.6 kJ / 445.9 kcal
Białko
17.6 g
Węglowodany
77.5 g
Tłuszcz
10.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
14.5 g
Sód
1202.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy