Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą

4.6 905 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • kaszy gryczanej, prażonej
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    300 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    120 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • bazylii, suszonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • pomidorów dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 445.9 kcal / 1865.6 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 77.5 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1202.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...