Urządzenia i Akcesoria
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki300 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej120 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pomidorów dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki700 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445.9 kcal /
1865.6 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
77.5 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1202.5 mg