Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

4.9 24 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 480 g wody
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 474.6 mg
Białko 14 g
Kalorie 1281.4 kJ / 306.3 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...