Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
480 g wody
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
474.6 mg
Białko
14 g
Kalorie
1281.4 kJ /
306.3 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35min
Barszcz wegetariański
1h 10min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35min