
Urządzenia i Akcesoria
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
2 łyżeczki gorczycy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
2 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 - 1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
25 g oleju kokosowego
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
400 g mleczka kokosowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
75 g rodzynek
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
jogurt kokosowy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.4 kcal /
1508 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
41.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
625.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegańskie chili
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min