
Urządzenia i Akcesoria
Marokańska zupa z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki85 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki190 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki170 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody700 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
kminu rzymskiego, mielonego3 łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 ½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej1 łyżeczka
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301 kcal /
1260 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min