Marokańska zupa z ciecierzycy

Marokańska zupa z ciecierzycy

4.3 208 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    85 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    190 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    170 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    700 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    3 łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    1 ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 łyżeczka
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 301 kcal / 1260 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...