
Urządzenia i Akcesoria
Marokańska zupa z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki85 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki190 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki170 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody700 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
kminu rzymskiego, mielonego3 łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 ½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej mielonej1 łyżeczka
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301 kcal /
1260 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
6.2 g