Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 85 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 190 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 170 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 700 g wody
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 3 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
- 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1260 kJ / 301 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa minestrone
45min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Egejska zupa warzywna
50 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1h 5min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min