
Urządzenia i Akcesoria
Marokańska zupa z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
85 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
190 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
170 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
700 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
3 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
301 kcal /
1260 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
6.2 g