Marokańska zupa z ciecierzycy

Marokańska zupa z ciecierzycy

4.3 215 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 85 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 190 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 170 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 700 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 3 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 28.3 g
Kalorie 1260 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...