
Urządzenia i Akcesoria
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki curry, mielonego
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
700 g wody
-
300 g mleczka kokosowego
-
1 łyżka syropu klonowego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
497.8 kcal /
2082.8 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
1224.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min