Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
TM6 TM5

Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym

4.4 (256 ocen)

Składniki

  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki curry, mielonego
  • 300 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 700 g wody
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2082.8 kJ / 497.8 kcal
Białko
21.8 g
Węglowodany
62.9 g
Tłuszcz
15.8 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
11.7 g
Sód
1224.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy