Zupa z wołowiną na ostro

Zupa z wołowiną na ostro

4.9 42 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 400 g mięsa wołowego np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 680 g wody
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ¾ - 1 ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 ½ łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 120 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 452.3 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 783.5 kJ / 187.3 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...