Urządzenia i Akcesoria
Zupa z wołowiną na ostro
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
400 g mięsa wołowego np. karkówki lub łopatki, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
680 g wody
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
¾ - 1 ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 ½ łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
120 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
452.3 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
783.5 kJ /
187.3 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa rybna z warzywami
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min