Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 500 g flaków wołowych, gotowanych, krojonych
- 2000 g wody, gorącej
- 250 g mięsa wołowego, z kością, np. szpondru
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 łyżki zasmażki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1111 kJ / 265 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa szczawiowa
35min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Zupa gulaszowa
1h 35min
Fasolka po bretońsku
13u. 30min
Góralska kwaśnica
1h 30min
Bigos
1h 30min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min
Zasmażka
10min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Żeberka w kapuście
2h 10min