Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5-1 cm plastry
-
2 łyżki przyprawy kebab-gyros
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
450 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
10 g oleju
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g słodkiego sosu chili
-
5 - 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
bagietka do podania
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1028 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Zupa gulaszowa
2 godz.
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Zupa à la pizza
50 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min