
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5-1 cm plastry
-
2 łyżki przyprawy kebab-gyros
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
450 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
10 g oleju
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g słodkiego sosu chili
-
5 - 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
bagietka do podania
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246 kcal /
1028 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Solanka z mięsem
2 Std.
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 Std. 50 Min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 Min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Zupa à la pizza
50 Min
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Zupa z wołowiną na ostro
1 Std. 35 Min
Zupa gulaszowa
1 Std. 35 Min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 Min
Zupa gyros z kurczakiem
50 Min