Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w 0,5-1 cm plastry
- 2 łyżki przyprawy kebab-gyros
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
- 450 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 10 g oleju
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 100 g słodkiego sosu chili
- 5 - 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g ogórków konserwowych, pokrojonych w 5 mm plastry
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- bagietka, do podania
- śmietana, 12% tłuszczu, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z wołowiną na ostro
1h 35 min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40min
Zupa gyros z kurczakiem
50min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Zupa à la pizza
50min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55min
Zupa gołąbkowa
55min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1h 50 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1h 20 min
Zupa gulaszowa
1h 35 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min