Gulasz kowbojski z kiełbasą
TM6 TM5

Gulasz kowbojski z kiełbasą

4.6 (930 ocen)

Składniki

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 170 - 200 kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 - 125 g kostek boczku
  • 20 g oleju
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g wody
  • 800 g białej fasoli w sosie pomidorowym, z puszki
  • 140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
  • 50 g sosu barbecue (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, posiekanej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1636 kJ / 391 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
6.5 g
Sód
877.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy