
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 2 ząbki czosnku
- 170 - 200 kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 1 cm plastry
- 100 - 125 g kostek boczku
- 20 g oleju
- 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 100 g wody
- 800 g białej fasoli w sosie pomidorowym, z puszki
- 140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
- 50 g sosu barbecue (opcjonalnie)
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, posiekanej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 877.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min