Gulasz kowbojski z kiełbasą

Gulasz kowbojski z kiełbasą

4.6 993 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 1 cebula przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 170 - 200 kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 - 125 g kostek boczku
  • 20 g oleju
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g wody
  • 800 g białej fasoli w sosie pomidorowym, z puszki
  • 140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
  • 50 g sosu barbecue (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 391 kcal / 1636 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 877.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...