
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z ryby (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki270 - 300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry180 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody800 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego drobnego, o czasie gotowania 6-9 min50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku, rozmarynu, estragonu4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.1 kcal /
1247.2 kJ
Białko
17.4 g
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
22.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
67.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska