
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
270 - 300 g filetów z ryby (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ząbek czosnku
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
180 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g makaronu, suchego drobnego, o czasie gotowania 6-9 min
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 łyżki mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku, rozmarynu, estragonu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.1 kcal /
1247.2 kJ
Białko
17.4 g
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
22.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
67.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa szczawiowa
35 min