Zupa rybna z warzywami
TM5 TM6

Zupa rybna z warzywami

Składniki

  • 270 - 300 g filetów z ryby, (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 180 g pora, pokrojonego w krążki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM, lub rybnego
  • 800 g wody
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
  • 50 g makaronu, drobnego, o czasie gotowania 6-9 min
  • 100 g śmietany, 30% lub 36% tłuszczu, 30 % lub 36 % tłuszczu
  • 4 łyżki mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku, rozmarynu, estragonu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1005 kJ / 240 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcz
13.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie