
Urządzenia i Akcesoria
Solanka z mięsem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki, plus 100 g zalewy z ogórków kiszonych
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. myśliwskiej, pokrojonej w półplasterki
-
50 g wędzonego boczku bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
250 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub udźca, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub szynki, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1000 g wody
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 płaska łyżeczka soli
-
100 g szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
100 g grzybów, marynowanych pokrojonych na kawałki
-
35 g zielonych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
-
2 - 3 łyżki kaparów, konserwowych (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 łyżek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji
-
6 plastrów cytryny do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354 kcal /
1483 kJ
Białko
22.9 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min