Solanka z mięsem

Solanka z mięsem

4.7 706 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki, plus 100 g zalewy z ogórków kiszonych
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. myśliwskiej, pokrojonej w półplasterki
  • 50 g wędzonego boczku bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 250 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub udźca, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 150 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub szynki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 100 g szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g grzybów, marynowanych pokrojonych na kawałki
  • 35 g zielonych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
    35 g czarnych oliwek, bez pestek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 2 - 3 łyżki kaparów, konserwowych (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji
  • 6 plastrów cytryny do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 354 kcal / 1483 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...