Solanka z mięsem
TM5 TM6

Solanka z mięsem

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki, plus 100 g zalewy z ogórków kiszonych
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, np. myśliwskiej, pokrojonej w półplasterki
  • 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 250 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub udźca, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 150 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub szynki, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 100 g szynki, wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g grzybów, marynowanych, pokrojonych na kawałki
  • 35 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 2 - 3 łyżki kaparów, konserwowych (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, do dekoracji
  • 6 plastrów cytryny, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1483 kJ / 354 kcal
Białko
22.9 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
26.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie