Solanka z mięsem

Solanka z mięsem

4.8 704 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki, plus 100 g zalewy z ogórków kiszonych
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    70 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    70 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. myśliwskiej, pokrojonej w półplasterki
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    50 g
  • mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub udźca, pokrojonego na 2 cm kawałki
    250 g
  • mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, np. łopatki lub szynki, pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • koncentratu pomidorowego
    60 g
  • grzybów, marynowanych pokrojonych na kawałki
    100 g
  • zielonych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
    35 g
    35 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • kaparów, konserwowych (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji
    6 łyżek
  • cytryny do dekoracji
    6 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 354 kcal / 1483 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...