![Boeuf Stroganow Boeuf Stroganow](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db2567f1-e454-48dd-ade0-41ed028086f9/Derivates/b8f35f3e-5b3e-4546-87d4-26bf96aba234.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oleju rzepakowego
- 250 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
- 500 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
- 550 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżka mąki pszennej
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z wołowiną na ostro
1 Std. 35 Min
Zupa gulaszowa
1 Std. 35 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1u. 45min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 Std. 40 Min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Żeberka w kapuście
2h 10min
Gulasz poleszucki
1u. 15min
Flaczki wołowe
2h 35min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 Min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min