Boeuf Stroganow

Boeuf Stroganow

4.6 2.9K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    70 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
    250 g
  • mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
    500 g
  • wody
    550 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego typu passata
    150 g
  • mąki pszennej
    1 łyżka
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307 kcal / 1286 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...