Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Boulettes de viande
  • 60 g de pain frais ou rassis, en morceaux
  • 120 g de lait
    120 g d'eau
  • 9 - 15 branches de persil plat frais effeuillé
  • 1 - 2 gousse(s) d'ail (opcjonalnie)
  • 600 g de viande de bœuf hachée
  • 3 œufs
  • ¾ de c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu
  • un peu d'huile végétale pour graisser le Varoma
Sauce tomate et finition
  • 1 - 2 gousse(s) d'ail
  • 75 - 110 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1000 g de tomates concassées en conserve
  • 1 ½ - 2 c. à café de sel
  • 2 - 4 pincées de poivre noir, moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...