Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
1 gousse d'ail
-
1200 g de pommes de terre coupées en rondelles fines (2-3 mm)
-
400 - 500 g de crème entière
-
1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de poivre, moulu à ajuster en fonction des goûts
-
1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
-
25 g de gruyère (opcjonalnie) râpé
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Pancakes américains
40 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Risotto
30 min
Velouté de légumes
45 min
Sauce béchamel
15 min
Mayonnaise
5 min
Tarte aux pommes
1 godz. 15 min
Purée de pomme de terre
50 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Purée de pommes de terre
45 min
Lasagnes
2 godz.