Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

4.6 143 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • de pommes de terre coupées en rondelles fines (2-3 mm)
    1200 g
  • de crème entière
    400 - 500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre, moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • de gruyère (opcjonalnie) râpé
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 409 kcal / 1710 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...