Boulettes sur purée Parmentier

Boulettes sur purée Parmentier

4.7 94 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    60 g
  • gousses d'ail
    2
  • de persil frais (env. 10 g), effeuillé
    ½ bouquet
  • de pain, de la veille en morceaux (2 cm)
    50 g
  • de viande hachée, porc et bœuf
    600 g
  • œuf
    1
  • de paprika doux
    1 c. à café
  • de sel
    3 c. à café
  • de pommes de terre à chair farineuse pelées, en morceaux (3 cm)
    800 g
  • d'eau
    580 g
  • de carottes de différentes couleurs, pelées, en rondelles (1 cm)
    500 g
  • de crème à fouetter
    100 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de beurre
    20 g
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
  • cannelle, moulue
    1 pincée
  • de vin rouge
    100 g
  • cube de bouillon (pour 0.5 l)
    1 cube
  • de demi-crème à sauce
    200 g
  • de confiture d'airelles
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 898 kcal / 3747 kJ
Białko 38.6 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...