Stroganoff

Stroganoff

4.8 283 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de rumsteak de bœuf coupé en lanières (2 cm)
    500 g
  • de beurre à rôtir
    30 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • d'échalotes coupées en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de poivrons rouges coupés en morceaux (4 cm)
    250 g
  • de champignons frais, coupés en quatre
    200 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l chacun)
    1 cube
  • d'eau
    50 g
  • de paprika doux
    1 ½ c. à café
  • de vin rouge
    100 g
  • de paprika, fort
    1 c. à café
  • de crème entière
    200 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena) délayée dans 1 c. à soupe d’eau
    1 c. à café
  • de crème acidulée, toutes sortes
    50 g
  • de cornichons coupés en rondelles (3 mm)
    60 g
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de persil plat frais effeuillé
    ¼ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455.2 kcal / 1905.5 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...