Lasagnes

Lasagnes

4.8 302 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    130 g
Sauce bolognaise
  • de carottes coupées en morceaux
    200 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    200 g
  • oignon (env. 60 g) coupé en deux
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de viande hachée, porc et bœuf grossièrement émiettée
    500 g
  • de vin rouge
    150 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
    1 conserve
  • de concentré de tomates
    100 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 ¼ c. à café
  • de sucre
    1 c. à café
  • de basilic séché
    1 c. à café
  • feuilles de laurier frais
    2
Sauce béchamel et finition
  • de lait
    650 g
  • de beurre coupé en morceaux, et un peu plus pour graisser
    50 g
  • de farine
    60 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
  • de pâtes sèches, type lasagne (env. 12 feuilles, 10 x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 720 kcal / 3015 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...