Sauce bolognaise

Sauce bolognaise

4.4 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g de carottes coupées en morceaux (3 cm)
  • 100 g d'oignons rouges coupés en deux ou en quatre selon la grandeur
  • 100 g de céleri-branche coupé en morceaux (2 cm)
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g de concentré de tomates
  • 100 g de vin rouge
  • 500 g de viande de bœuf hachée
  • 800 g de tomates pelées en dés, en boîte
  • 1 c. à café de sucre
  • 2 c. à café de sel
  • ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
  • 50 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 848 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...