![Sauce bolognaise Sauce bolognaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12B86E7B-EA5D-49E0-AEE6-7AF088F520B2/Derivates/1432F3D9-F8CD-4D59-9099-2C9948FEF3D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons rouges, coupés en deux ou en quatre selon la grandeur
- 100 g de céleri-branche, coupé en morceaux (2 cm)
- 150 g de carottes, coupées en morceaux (3 cm)
- 30 g de concentré de tomates
- 100 g de vin rouge
- 500 g de viande de bœuf hachée
- 800 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
- 2 c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettis à la carbonara
30min
Cake au citron
1h 5min
Risotto
30min
Mousse au thon
5min
Ragoût de bœuf
1óra 50p
Émincé à la zurichoise
50min
Soupe de potiron
35min
Curry de poulet
35min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45min
Sauce tomate pour tous les jours
30min
Ragoût de bœuf sur purée de céleri
1h
Lasagnes
2h