Sauce bolognaise

Sauce bolognaise

4.3 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    30 g
  • de carottes coupées en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'oignons rouges coupés en deux ou en quatre selon la grandeur
    100 g
  • de céleri-branche coupé en morceaux (2 cm)
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • de concentré de tomates
    30 g
  • de vin rouge
    100 g
  • de viande de bœuf hachée
    500 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    800 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ¼ de c. à café
  • d'eau
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 202 kcal / 848 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...