Placki warzywne z botwinką

Placki warzywne z botwinką

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 sztukę

Składniki

  • 130 g wody
  • 50 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
    1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 40 g mąki ryżowej
  • ½ jajka roztrzepanego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ - ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 - 60 g botwiny, tylko liście pokrojone na 3 części
  • 20 g liści kapusty pekińskiej porwanych na kawałki
  • 25 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 20 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • olej ilość do smażenia
  • ziarna sezamu, białego prażone
  • sos sojowy (opcjonalnie) ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 414.3 kcal / 1733.6 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 81.7 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1280.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...