
Urządzenia i Akcesoria
Placki warzywne z botwinką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 sztukę
Składniki
-
130 g wody
-
50 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
40 g mąki ryżowej
-
½ jajka roztrzepanego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ - ⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 60 g botwiny, tylko liście pokrojone na 3 części
-
20 g liści kapusty pekińskiej porwanych na kawałki
-
25 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
20 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
olej ilość do smażenia
-
ziarna sezamu, białego prażone
-
sos sojowy (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
414.3 kcal /
1733.6 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
81.7 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1280.3 mg